لائوس، در آسیای جنوب شرقی ممکن است اولین جایی نباشد که وقتی به قهوه فکر می کنید، به آن فکر می کنید. با این حال، این کشور قهوه لائوس مخصوص بسیار خوبی دارد.
امروز، ما شما را به یک سفر هیجان انگیز برای کشف این جواهر پنهان قهوه می بریم. خواهید فهمید که صنعت قهوه لائو چگونه به وجود آمد. همچنین در مورد اینکه چرا دانههای قهوه لائوس به سرعت در دنیای قهوه تخصصی ارزشمند میشوند، دانهها را (به اصطلاح) میریزیم.
تاریخچه مختصری از قهوه لائوس
تاریخچه قهوه در لائوس در مقایسه با کشورهایی مانند اندونزی و ویتنام نسبتا کوتاه است. اما تقریباً مانند همه کشورهای تولیدکننده قهوه، منشا استعماری دارد.
در دهه 1900، استعمارگران فرانسوی اولین چند گیاه قهوه (بوربون و تیپیکا) را معرفی کردند. آنها شمال لائوس را بهعنوان اولین منطقه کشتکننده قهوه به دلیل آبوهوای فوقالعاده خنک آن انتخاب کردند.
بلافاصله پس از آن، فرانسوی ها متوجه شدند که فلات بولاون در جنوب لائوس بسیار پربارتر است. به دلیل خاک های جنوبی غنی، منطقه اصلی برای تولید قهوه لائو شد.
فرانسوی ها ابتدا سه نوع درخت قهوه کشت کردند: عربیکا، روبوستا و لیبریکا. متأسفانه، در آغاز جنگ جهانی اول، بسیاری از مهاجران فرانسوی چاره ای جز ترک این مزارع پیشگام نداشتند. شروع جنگ جهانی دوم کمکی نکرد و صنعت قهوه لائوس سقوط کرد.
به سرعت به دهه 1950. کارآفرینان لائوس که با غرور ملی تحریک شده بودند، پس از دوران استعمار فرانسه شروع به احیای کشاورزی قهوه کردند.
این اولین مزارع عربیکا در برابر بیماری و اثرات جنگ تسلیم شدند و نیاز به جایگزینی با هیبرید کاتیمور مقاوم در برابر زنگ زدگی داشتند. با این حال، تولید قهوه در لائوس تا پس از پایان جنگ ویتنام در سال 1975 به طور واقعی آغاز نشد.
تولید قهوه لائوس امروز
امروزه لائوس بیشتر از عربیکا یا لیبریکا قهوه روبوستا تولید می کند. از 20000 تن صادراتی در سال 2022، روبوستا 15000 تن و عربیکا تنها 5000 تن بوده است. با این حال، قهوه های عربیکا همان قهوه های این کشور هستند.
بیش از 80 درصد از تولید قهوه در این کشور در ناحیه پاکسونگ فلات بولاون انجام می شود. این منطقه که از فوران آتشفشانی باستانی تشکیل شده است، پوشیده از خاک غنی از مواد معدنی است. همچنین به ارتفاع 4265 فوتی (1300 متری) از سطح دریا می رسد و بارندگی فراوانی را تجربه می کند. این همه برای قهوه عالی است!
در حالی که قهوه بعد از کاساوا دومین محصول صادراتی لائوس است، تقریباً 40000 خانواده به این صنعت وابسته هستند. اکثر تولیدکنندگان، خرده مالکانی هستند که بیش از 83000 هکتار قهوه کشت می کنند.
با این حال، این صنعت راه درازی در پیش دارد. بازدهی به سختی در بازارهای قهوه جهان ثبت می شود. در طول بیست سال گذشته، دولت لائوس با ماشین های برداشت قهوه برای بهبود عملکرد همکاری کرده است. هدف آنها جایگزینی مزارع روبوستا با گیاهان بیشتر عربیکا است.
به غیر از احیای یک صنعت در حال مبارزه، چه چیزی این تغییر را نشان داد؟ پاسخ در قهوه تک منشا لائوس نهفته است. این قهوه تخصصی شروع به ایجاد موج در سراسر جهان کرده و قیمت های بالاتری را به دست آورده است. فرصت اقتصادی برای کشاورزان کوچک نیز مقاومت در برابر تغییر را سخت کرده است.
همه این تلاش ها شروع به نتیجه می دهند، زمان بزرگ! صنعت قهوه لائوس در حال حاضر 92.5 میلیون دلار (2023) ارزش دارد. با بهبود تکنیک های کشت، کشاورزان اکنون قهوه با کیفیت بیشتری تولید می کنند. به علاوه، کمک دولت در گسترش کاشت گیاهان قهوه عربیکا در شمال لائوس نیز تأثیرگذار است.
بنابراین، ما و بسیاری از کارشناسان صنعت خوشبین هستیم و انتظار داریم تولید قهوه در آینده رشد کند. تحلیلگران نرخ رشد سالانه 5 ساله 8.08 درصدی را از سال 2023 تا 2028 پیش بینی می کنند. آینده قهوه در لائوس روشن به نظر می رسد!
مناطق کشت قهوه لائوس
فلات بولاون در جنوب لائوس منطقه اصلی این کشور برای کشت قهوه است. در واقع، بیش از 80 درصد از تولید قهوه را تشکیل می دهد. این منطقه مرتفع نه تنها به خاطر قهوه، بلکه برخی از دیدنی ترین آبشارهای آسیا نیز معروف است. این کشور بارندگی فراوان، آب و هوای خنک، ارتفاعات مرتفع و خاک های آتشفشانی ایده آل برای کشت قهوه دارد.
کشاورزان اینجا از روشهای سنتی کاشت قهوه استفاده میکنند که نسلها به نسلها منتقل شده است. آنها همچنین دانه های قهوه را با دست برداشت می کنند. در حالی که این امر تولید را کند میکند و هزینهها را افزایش میدهد، برای اطمینان از کیفیت بالای قهوه، بهویژه برای میوههای گلابی و تک منشا، حیاتی است. فقط گیلاس های رسیده برش را ایجاد می کنند و برداشت نهایی را بهبود می بخشند.
قهوه در لائوس عمدتاً به روش مرطوب پردازش می شود. کشاورزان از ماشین آلات و آب برای پردازش قهوه، خمیر دادن گیلاس و تخمیر دانه های قهوه استفاده می کنند. سپس، این قهوه پوستی در آفتاب خشک می شود تا طعم ها را قبل از نگهداری و فروش متمرکز کند.
فرهنگ قهوه در لائوس
فرهنگ قهوه در لائوس تحت تأثیر فرانسه است. این نوشیدنی معمولی است که یک لائوسی با صبحانه بعد از سای بت روزانه (آیین صدقه بودایی) میل می کند. دیدن مردم شهر لائوس در وینتیان، لوانگ پرابانگ، پاکسه و سایر شهرهای بزرگ، که از کاپوچینو یا لاته در کنارههای رودخانه مکونگ لذت میبرند، یک منظره معمولی است.
این بدان معنا نیست که لائوس فرهنگ قهوه خود را ندارند. بیشتر مردم محلی را در «کافهبارها» خواهید یافت، کیوسکهای کوچک کنار جادهای که منحصر به لائوس است. اینجا جایی است که آنها از روز خود استراحت می کنند و موان یا اصل بودایی “رضایت شاد” را پذیرفته اند. در میان احوالپرسی محترمانه نوپ، مردم محلی دوست دارند از یک فنجان قهوه لائو دم کرده جوراب یا قهوه فوری لائوس دائو لذت ببرند.
تنقلات و غذاهای سنتی لائوس اغلب با جلسات قهوه همراه هستند. خائو جی پاته (معادل لائوسی بانه مای ویتنامی) محبوب ترین همراهی است. خائو توم (برنج چسبنده شیرین) و خانم من تون (کیک کاساوا بخارپز) نیز به خوبی جفت می شوند.
یکی دیگر از جنبه های جالب فرهنگ قهوه لائوس، صنعت گردشگری قهوه نوپا است. مزارع قهوه راه شگفت انگیزی را برای علاقه مندان به قهوه از سراسر جهان فراهم می کند تا در مورد دم کردن بیشتر بیاموزند. در اینجا، بازدیدکنندگان همه چیز را از رشد و فرآوری قهوه لائوس گرفته تا روش منحصربفرد دم کردن جوراب که لائوس به آن مشهور است، می برند!
قهوه لائوس چه طعمی دارد؟
در یک کلام، عالی! قهوه عربیکا لائوس دارای مشخصات گلی و مرکباتی متمایز با طعم گیاهی و طعم شکلاتی است. این قهوه همچنین به خاطر بدن ملایم، متوسط و اسیدی منحصر به فرد شبیه چای معروف است.
بیشتر تولید قهوه عربیکا در لائوس برای بازارهای صادراتی است. در واقع، این چیزی است که کشور را در نقشه قهوه تخصصی قرار می دهد. لائوس قهوه روبوستا را نیز تولید می کند که بخش عمده ای از قهوه معمولی مصرف شده در خانه را تشکیل می دهد. این قهوه مانند بسیاری از قهوه های روبوستا قوی، خاکی و کمی تلخ است.
چگونه قهوه لائوس بنوشیم (مانند قهوه لائوس!)
مشخصات طعم قهوه لائویی که دریافت می کنید نحوه نوشیدن این قهوه را تعیین می کند.
اگر روی دانههای عربیکا با اصل تا متوسط رست شدهاید، توصیه میکنیم از قهوهساز قطرهای یا قهوهساز بریزید استفاده کنید. این روشهای دمآوری بهترین ویژگیهای منحصر به فرد این قهوه آسیای جنوب شرقی را نشان میدهد.
در مقابل، ما نوشیدن قهوههای تیرهتر مانند اسپرسو، فرنچ پرس یا قهوه سرد را توصیه میکنیم. شما واقعاً از طعمهای دودی و شکلاتی که با افزودن شیر، خامه و شکر بسیار مناسب هستند، قدردانی خواهید کرد.
در لائوس نوشیدنی معمولی قهوه که شهرت sock-brewing دارد، کافه لائو است. از قهوه روبوستا استفاده می کند، به این معنی که قوی، پررنگ است و برای افراد ضعیف نیست. به طور سنتی، این قهوه را با شیر بخار پز یا خامه پودر شده و مقدار زیادی شکر می نوشید.
اگر این قهوه برای شما خیلی تند است، می توانید از قهوه یخی ویتنامی استفاده کنید و از شیر تغلیظ شده شیرین استفاده کنید. یا به سادگی برای خود یک ین کافه بسازید. این نوشیدنی خنک از شیر یخی یا شیر تغلیظ شده شیرین شده استفاده می کند. این قهوه سرد عالی برای گرما و رطوبت خفه کننده منطقه است.
فراتر از این دو نوشیدنی قهوه، اکثر مردم لائوس عاشق یک قهوه فوری محلی 3 در 1 به نام لائوس دائو هستند. با کمال تعجب، این قهوه فوری به جای روبوستا از بهترین قهوه از گیاهان عربیکا در فلات بولاون استفاده می کند. این قهوه منحصر به فرد لائوس را با تهیه آنلاین خود تجربه کنید.
نحوه خرید قهوه لائوس
تهیه قهوه لائوس در آمریکای شمالی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. فقط به همین دلیل، قبل از پرداخت یک پنی خوب، مطمئن شوید که فقط قهوه تازه میخرید.
به اطلاعات زیر روی بسته بندی دقت کنید:
. منشاء: یک قهوه لائوس خاص باید همیشه منشا آن را بیان کند. مراقب املاک یا منطقه در حال رشد روی بسته بندی باشید. اگر اینها را نشان نمی دهد، نخرید!
. پروفایل رست: پروفایل رست شده سبک تا متوسط راهی است که می توانید با قهوه مخصوص لائوس بروید. این پروفایل ها بهترین طعم را در حبوبات نشان می دهند.
. تاریخ رست: این مهم است. تاریخ رست نشان می دهد که دانه های شما چقدر تازه هستند و تا چه مدت به همین شکل باقی می مانند.
. رستر: قبل از خرید با دستگاه رست کننده خود آشنا شوید. آنها چه کسانی هستند؟ چه چیزی باعث می شود آنها تیک بزنند؟ آیا آنها تجارت منصفانه هستند یا تجارت مستقیم؟ آیا آنها برای پایداری، کشاورزان و جامعه محلی ارزش قائل هستند؟
صادقانه بگوییم، بهترین گزینه شما یک خرده فروش آنلاین قهوه تک منشا قابل اعتماد است که در فروش قهوه لائوس تخصص دارد. یک مثال خوب، قهوهفروش Lao Mountain Coffee است. از تخصصهای آن میتوان به ترکیب قهوه مکونگ رایزینگ و منشأ تک بری پیبری اشاره کرد. هر دو برنده جایزه چالش جهانی قهوه در سال 2022 بودند.
The Exotic Bean یکی دیگر از فروشندگان آنلاین متخصص در قهوه ارگانیک Fair Trade لائوس است. ترکیبات رست شده اسپرسویی با منشاء تک پیبری، متوسط و تیره اسپرسویی از بهترین ها هستند.
ما همچنین شما را تشویق می کنیم که در نمایشگاه های تخصصی قهوه در نزدیکی خود شرکت کنید. خواهید دید که چه کسی این دانه های تخصصی جدید و جدید را به صورت حضوری می فروشد. نمایشگاه قهوه تخصصی، دنیای چای و قهوه و جشنواره قهوه شرطبندیهای عالی هستند.
در صورت عدم موفقیت، توصیه میکنیم کافیشاپهای تخصصی محلی خود را تماشا کنید. شما هرگز نمی دانید؛ شما فقط ممکن است آن را خوش شانس باشید!
آخرین افکار: دانه های قهوه لائوس در حال افزایش هستند
واضح است که لائوس یک ستاره در حال ظهور در صحنه قهوه تخصصی جهانی است.
شما نمی توانید با این کشور نوظهور پرورش قهوه بحث کنید. لائوس علیرغم حجم تولید ناچیز خود، کارهای بسیار ویژهای را با قهوه انجام میدهد و شروع به نشان دادن دارد!
نتهای مزهای متنوع، از مرکبات ملایم و گلها تا شکلات شیرین را به سختی از دست میدهید. در واقع، آنها چیزی هستند که این قهوه را از قهوه های کشورهای دیگر در منطقه متمایز می کند.
بنابراین، در قهوه خوری بعدی خود مقداری از لائوس را تهیه کنید. البته ممکن است این اولین قهوه ای نباشد که به آن فکر می کنید. با این حال، (و می توانید بعداً بابت این کار از ما تشکر کنید) ما مطمئن هستیم که این قهوه جدید را دوست خواهید داشت!