ما در اینجا در Coffeeness زمان زیادی را صرف بررسی دستگاه های اسپرسوساز می کنیم، اما هرگز مقاله ای در مورد تهیه اسپرسو ننوشته ایم. شاید به این دلیل است که یادگیری طرز تهیه اسپرسوی عالی مستلزم زمان، صبر و فداکاری زیادی می باشد. به عبارت دیگر، نمیخواستیم شمااحساس ناراحتی کنید. چگونه یک اسپرسوی عالی درست کنیم؟
با این حال، با فکر کردن به آن، تقریباً مطمئن هستیم که متوجه شده ایم چگونه می توانیم تمام اطلاعاتی را که نیاز دارید در یک راهنمای آسان برای دنبال کردن ارائه کنیم. بنابراین، چه شما یک فرد قدیمی هستید که نیاز به تجدید نظر دارید یا یک مبتدی، این پست برای شما مناسب است.
بررسی اجمالی: اسپرسو چیست؟
لازم نیست که به شما بگوییم اسپرسو یک روش دم کردن قهوه است. در واقع، چیزی که از یک دستگاه اسپرسوساز فوق اتوماتیک یا یک موکا پات دریافت می کنید، فقط تقریبی از معامله واقعی است.
بنابراین چه چیزی اسپرسو واقعی را از سایر روش های دم کردن متمایز می کند؟ خوب، همه چیز در مورد فشار است. برای تهیه اسپرسوی مناسب، به دستگاهی نیاز دارید که بتواند آب داغ را با فشار بین 6 تا 9 بار از بستر قهوه آسیاب شده عبور دهد. و هنگامی که آب تحت فشار کافی به تفاله های فشرده قهوه برخورد کند، سطح استخراج بالاتری خواهید داشت.
نتیجه نهایی یک شات کوچک و بسیار غلیظ از قهوه است که در آن روغن و گازهای کافی در طول فرآیند دم آوری استخراج شده است. و یک لایه ضخیم از کرم کف آلود را در بالا خواهید دید. بدون اینکه خیلی فنی شوید، وجود کرم نشان می دهد که استخراج شما موفقیت آمیز بوده است.
تهیه اسپرسو در خانه: تجهیزاتی که نیاز دارید
اگر تازه شروع کرده اید، حداقل تجهیزاتی وجود دارد که باید نگران آن باشید. و هنگامی که در تهیه اسپرسو موفق تر شدید، میتوانید با خیال راحت به اعماق ابزار باریستا بروید.
ناگفته نماند که به یک دستگاه اسپرسوساز خانگی مناسب نیاز دارید. با این اوصاف، اگر بخواهید، هیچ چیزی مانع خرید یک مدل تجاری نمی شود. با این حال، بیشتر افراد مبتدی از یک دستگاه اسپرسوساز مقرون به صرفه زیر 500 دلار استفاده می کنند. مجدداً، ممکن است بخواهید در این راه ارتقا دهید، اما دستگاههای میانرده زیادی وجود دارند که قادر به تولید اسپرسوی استثنایی هستند.
شاید مهمتر از دستگاه اسپرسو ساز، آسیاب است که با آن جفت خواهید کرد. مگر اینکه دستگاهی مانند Solis Grind and Infuse Perfetta را خریداری کنید که دارای آسیاب داخلی است، به یک آسیاب قهوه خراش جداگانه نیاز دارید که قابلیت اسپرسوسازی را داشته باشد. به ما اعتماد کنید، هرگز یاد نخواهید گرفت که چگونه با قهوه از قبل آسیاب شده اسپرسوی عالی درست کنید. یا یک آسیاب تیغه ای برای این موضوع. اتفاقاً، اگر برایتان مهم نیست که قبل از هر شات اسپرسو کمی تمرین کنید، آسیابهای قهوه دستی بهترین ارزش را برای پول ارائه میکنند. دستگاه مورد علاقه فعلی ما برای اسپرسو فوق العاده 1Zpresso J-Max است.
در نهایت، شما به یک اسپرسوی معقول نیاز دارید. در تجربه ما، حتی یک دستگاه بسیار خوب مانند Gaggia Classic Pro با یک ترکیب پلاستیکی خجالتآور بد دستکاری/اسکوپ ارائه میشود. گفته میشود، دستگاههای اسپرسوساز برویل دارای یک دستکاری نیمه مناسب هستند که برای مدتی این کار را انجام میدهند.
در هر صورت، احتمالاً در نهایت به خرید خود دست خواهید یافت و مجبور نخواهید بود برای به دست آوردن اسپرسو خوب هزینه زیادی کنید.
انتخاب بهترین دانه های قهوه برای اسپرسو
این یک تصور غلط رایج است که چیزی به نام دانه قهوه اسپرسو وجود دارد. در واقع، می توانید با هر دانه ای که دوست دارید یک شات اسپرسو درست کنید.
به طور سنتی، مردم هنگام تهیه اسپرسو از رست های بسیار تیره استفاده می کردند، زیرا ایتالیایی ها این را ترجیح می دهند. با این حال، این روزها رایج است که کافههای موج سوم را پیدا کنید که در آن شاتهایی از اسپرسو تهیه شده با دانههای قهوه تک منشا رست شده سبک سرو میشود.
ما ترکیب قهوه ای را ترجیح می دهیم که با آماده سازی اسپرسو ساخته شده باشد. در این مورد، روستر ترکیبی از قهوه های مختلف را انتخاب کرده است تا تعادل، شیرینی و پیچیدگی را در شات اسپرسوی شما ایجاد کند. با این حال، هنوز میتوانیم از اسپرسوی «جالب» که با استفاده از یک قهوه اتیوپیایی تک منشا عجیب و غریب تهیه شده است، قدردانی کنیم.
در نهایت، آزمایش با دانه های مختلف بخشی از سرگرمی است و هیچ دانه درست یا غلطی برای استفاده وجود ندارد.
مهمتر از همه این است که هنگام انتخاب بهترین دانههای قهوه برای اسپرسو، بر کیفیت و تازگی تمرکز کنید. با این حال، مطمئن شوید که دانه های شما خیلی تازه نیستند. در عوض، قبل از دم کردن اسپرسو، اجازه دهید دانه های تازه چند روز استراحت کنند تا از گاز خارج شوند. در نهایت، فراموش نکنید که دانه های خود را در قوطی قهوه نگهداری کنید تا تا زمانی که ممکن است تازه بماند.
چگونه یک اسپرسوی عالی درست کنیم: شماره گیری در دستور پخت شما
متغیرهای زیادی در کشیدن یک شات اسپرسوی خوب دخیل هستند که همه آن می تواند کمی طاقت فرسا باشد. ما در مورد دمای دم کردن، اندازه آسیاب، سطح رست کردن و بارهای دیگر صحبت می کنیم. با این حال، با حفظ ثبات در دستور العمل اسپرسوی خود، به سرعت یاد خواهید گرفت که چگونه یک شات اسپرسوی عالی درست کنید.
اولین بخش از دستور العمل اسپرسوی شما دوز مصرفی شما است و میزان قهوه ای که استفاده می کنید به اندازه سبد شما بستگی دارد. در بیشتر موارد، دوز سبد فیلتر دوگانه باید بین 16 تا 18 گرم باشد.
در مرحله بعد، باید نسبت دم آوری را پیدا کنید که برای شما بهترین کار را دارد. بیشتر باریستاها نسبت 1:2 را هدف قرار می دهند، به این معنی که بازده اسپرسوی شما دو برابر دوز قهوه آسیاب شده شما وزن دارد. بنابراین، استفاده از ترازو قهوه در حین استخراج در اینجا حیاتی است.
در نهایت، باید زمان لازم برای رسیدن به بازده اسپرسوی انتخابی خود را کنترل کنید. باز هم، یک ترازو قهوه خوب مانند Fellow Tally Pro دارای عملکرد تایمر برای آسانتر کردن این کار است. به عنوان یک قانون کلی، شات شما باید در عرض 25 تا 30 ثانیه به طور کامل استخراج شود.
تا زمانی که دستور پخت خود را حفظ کنید و دمای دستگاه شما ثابت باشد، اگر شات اسپرسوی شما خیلی سریع یا خیلی کند باشد، همه چیز به آسیاب می رسد. اگر اسپرسوی شما خیلی طول می کشد، آن را برای فوران کردن، زیر شات های استخراج شده و درشت تر تنظیم کنید.
نحوه درست کردن اسپرسوی عالی: راهنمای گام به گام
اکنون که همه اینها را از سر راه برداشته ایم، شما آماده هستید تا یاد بگیرید که چگونه اسپرسوی عالی درست کنید! چه از یک دستگاه اسپرسوساز فانتزی پروسومر استفاده می کنید یا از یک اسپرسوساز مقرون به صرفه، مطمئن شوید که کاملاً گرم شده و آماده کار است.
اگر دستگاه شما از گرمایش ترموبلاک استفاده می کند، ممکن است به این معنی باشد که باید آب را از طریق گروه دم و فیلتر پورت عبور دهید. با این حال، به جای هدر دادن آب، می توانید از آن برای پیش گرم کردن فنجان های اسپرسو استفاده کنید.
به یاد داشته باشید، شما به دنبال پایداری حرارتی تا حد ممکن برای کمک به حفظ ثبات در شات های اسپرسو هستید!
پورتافیلتر را تمیز و دوز کنید
اول از همه، از یک حوله خشک برای پاک کردن سبد فیلتر خود استفاده کنید. این کار شما را از شر هر گونه رطوبت و تفاله های باقی مانده قهوه خلاص می کند، که هر دو می توانند بر استخراج شما تأثیر منفی بگذارند.
پس از انجام این کار، پورتافیلتر خود را با مقدار دلخواه قهوه خود دوز کنید. بسته به اینکه از چه آسیابی استفاده میکنید، میتوانید مستقیماً در پورتافیلتر یا از یک فنجان دوز استفاده کنید. فراموش نکنید که با وزن کردن آن با ترازو از درست بودن دوز خود مطمئن شوید!
توزیع و ضربه بزنید
بسیار مهم است که تفاله های قهوه قبل از اینکه آنها را بچسبانید به طور یکنواخت در سبد فیلتر پخش شود. به این موضوع فکر کنید: آب همیشه مسیر کمترین مقاومت را پیدا خواهد کرد، به خصوص زمانی که تحت فشار از مانع عبور می کند.
بنابراین، شما می خواهید یک مانع حتی برای جلوگیری از کانال سازی ایجاد کنید. بهترین راه برای انجام این کار استفاده از ابزار توزیع است، اما ضربه زدن آرام به کناره پورتافیلتر برای ته نشین شدن تفاله های قهوه نیز کارساز خواهد بود.
پس از انجام این کار، از دستکاری خود استفاده کنید تا بستر تفاله را به یک کیسه قهوه فشرده کنید. این کار را روی یک سطح صاف با بازوی خود در زاویه 90 درجه انجام دهید. و با فشار ثابت و یکنواخت فشار دهید. در نهایت، آنچه در اینجا مهم است ایجاد یک سطح صاف بدون ترک یا شکاف است.
چگونه یک اسپرسوی عالی درست کنیم: Group Head را بشویید
هر باریستای حرفهای را که در محل کار تماشا کنید متوجه می شوید که آنها قبل از دم کردن، Group Head را بیرون میکشند. این به تمیز نگه داشتن صفحه حمام کمک می نماید و همچنین به حفظ دمای دم کردن ثابت کمک می کند. بنابراین، دکمه “دم کردن” را قبل از قرار دادن پورتافیلتر خود فشار دهید و اجازه دهید آب داغ برای چند ثانیه اجرا شود.
پورتافیلتر را وارد کرده و دم کنید
حالا وقت رفتن است! با سرعت کار، پورتافیلتر خود را وارد کنید و مطمئن شوید که در جای خود محکم است. با این حال، احساس نکنید که باید حساس شوید و آن را بیش از حد سفت کنید. سپس، ترازو قهوه خود را روی سینی قطره چکان قرار داده و فنجان اسپرسوی مورد علاقه خود را روی آن قرار دهید. مطمئن شوید که تایمر و فرآیند دم کردن را همزمان شروع کنید.
شات اسپرسو خود را نظارت کنید
در حین استخراج اسپرسو به دقت مراقب شات اسپرسوی خود باشید. البته، بسته به دستور العمل اسپرسوی خود، در مدت زمان معینی به دنبال محصول خاصی خواهید بود. و همانطور که قبلاً اشاره کردیم، می توانید نسبتاً مطمئن باشید که تنظیم اندازه آسیاب از شات های خیلی سریع یا خیلی کند مراقبت می کند.
ضمناً باید مراقب رنگ کرم و نحوه جاری شدن اسپرسو از دهانه های پورتافیلتر نیز باشید.
کرم روشن نشان دهنده استخراج کم است، اما می تواند به این معنی باشد که دمای دم کردن شما خیلی پایین بوده است. از طرف دیگر، خامه ای که خیلی تیره است به معنی قهوه ترش و بیش از حد استخراج شده می باشد.
در مورد سرعت جریان، باید ثابت و یکنواخت باشد. اگر متوجه جریان نامنظم اسپرسو شدید، معمولاً نشان دهنده مشکلاتی در توزیع و چفت شدن آن است.
چگونه یک اسپرسوی عالی درست کنیم: نتیجه نهایی
در یک دنیای ایده آل، یک شات عالی از اسپرسو را از همان ابتدا دریافت خواهید کرد. و راستش را بخواهید، هرچه راحتتر باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که این اتفاق بیفتد.
با این حال، همانطور که در حال یادگیری هستید، مطمئن شوید که هر شات اسپرسویی را که درست می کنید بچشید. به ما اعتماد کنید، چشیدن طعم بد یک راه عالی برای شناسایی مشکلات استخراج شما است.