نخود به قدری همه کاره است که تعجبی ندارد که ما حدود ۷۵۰۰ سال است که از آن استفاده میکنیم. این محصول همه چیز دارد: طعم، بافت و ارزش غذایی بالا، به علاوه دسترسی آسان و سهولت استفاده. چه چیزی را میتوان دوست نداشت؟
من از فرآیند پخت حبوبات خشک لذت میبرم – و طعم و عدم وجود BPA – بنابراین همیشه انواع مختلفی از آنها را در انبار دارم. اما داشتن چند قوطی نخود نیز تضمین میکند که همیشه یک وعده غذایی در دسترس است.
لیست زیر برخی از روشهای بسیاری را که من از نخود استفاده کردهام، شامل میشود … و این واقعاً فقط سطح را خراش میدهد. (روشهای مورد علاقه خود را نیز به ما اطلاع دهید؛ ما میتوانیم یک جشن نخود در نظرات داشته باشیم.)
نخود کبابی در فر
زیرا کباب کردن در فر به طور جادویی همه چیز را تغییر میدهد و نخود نیز از این قاعده مستثنی نیست (به عکس بالا مراجعه کنید). فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. نخود کنسرو شده یا پخته شده را کاملاً خشک کنید، روی یک سینی فر پخش کنید، با روغن زیتون و نمک دریا مخلوط کنید، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کباب کنید و هر ۱۰ دقیقه یک بار سینی را تکان دهید. وقتی طلایی، ترد و خوشمزه شدند، میدانید که آماده هستند. من آنها را با پاپریکای دودی دوست دارم؛ میتوانید هر ادویهای که دوست دارید اضافه کنید.
خورش گوجه فرنگی و نخود
این یک وعده غذایی تقلبی است که به سختی میتوان آن را پخت و پز نامید، اما به هر حال: یک قوطی گوجه ایتالیایی خوب و یک قوطی نخود با مایع خود را در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط اضافه کنید. تا زمانی که کمی غلیظ شود بپزید؛ هر نوع گیاه یا سبزیجاتی که دوست دارید اضافه کنید، با نمک و فلفل طعمدار کنید، آن را شام بنامید. (البته، این کار را میتوان با نخود خشک پخته شده و گوجه فرنگی تازه نیز انجام داد، اما برای یک شام پنج دقیقهای، بسیار عالی است.)
پاستا و فاجولی
خوب، این بیشتر شبیه پاستا و فاجولی است تا سوپ واقعی و خوشمزه ایتالیایی گوجه فرنگی، لوبیا و پاستا. اما اگر سوپ گوجه فرنگی بالا را درست کنید و پاستای پخته شده اضافه کنید، یک تقلید سریع و خوشمزه درست میشود. و با پیاز خام خرد شده و اوریگانو روی آن پاشیده شود، حتی بهتر میشود.
‘تخم مرغ’ همزده
نخود را بردارید، نیمی از آنها را له کنید و سپس آنها را با نخود کامل در تابه با کمی روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل اضافه کنید. همچنین میتوانید یک یا چند مورد از موارد زیر را اضافه کنید: خمیر میسو، سس سویا، پیاز، فلفل، مخمر غذایی، قارچ، پنیر، آووکادو و غیره. تفت دهید تا طلایی شود و مانند تخم مرغ همزده سرو/خورده شود.
کیک یا برگر نخود
از آنجایی که عبارت “کیک لوبیا” به اندازه چیزی که شامل کلمه “برگر” است جذاب به نظر نمیرسد، هرگز مطمئن نیستم که چه نامی برای لوبیای له شده با سبزیجات که در ساندویچ استفاده میشود، بگذارم. پس کیک لوبیا باشد. دستور پخت “برگر نخود چیپوتله جنوب غربی” جیمی امتحان شده و واقعی است.
چانا ماسالا
نخود در سراسر جهان یک ماده اصلی است؛ اما از آنجایی که این لیست را به روشهایی که من به طور منظم از آنها استفاده میکنم محدود کردهام، بسیاری از کاربردهای دیگر را حذف کردهام. مطمئنم دستورهای شگفتانگیزی برای ادویه کاری نخود وجود دارد، اما کاری که من انجام میدهم این است: در انتهای هفته، تمام تکههای سبزیجات را بردارید، آنها را با سیر، پیاز و زنجبیل فراوان تفت دهید، نخود، شیر نارگیل و خمیر کاری اضافه کنید. تا زمانی که غلیظ و خوشمزه شود بپزید، با برنج قهوهای سرو کنید.
توست با روکش نخود
در حالی که درست است که تست آووکادو ممکن است کامل باشد (و من حتی هزارهای نیستم!)، نخود له شده روی تست هم خیلی بد نیست. آنها را با چنگال له میکنم، پوست لیمو، روغن زیتون و نمک اضافه میکنم و روی تست میزنم. برای داشتن بافت آووکادو بیشتر، میتوانید مقداری کره نرم شده به مخلوط اضافه کنید.
ماکارونی و پنیر با نخود
اگر فرزندتان عاشق ماکارونی و پنیر است، اضافه کردن نخود یک راه عالی و سریع برای افزایش مواد مغذی است.
سوپ نخود با رزماری و سیر
این دستور پخت سوپ نخود رزماری و سیر کلی یادآوری میکند که یک قوطی نخود، یک اجاق گاز و یک قابلمه و یک مخلوط کن تقریباً همه چیزی است که برای یک سوپ سریع و خوشمزه نیاز دارید.
سالاد تونای تقلبی
آیا سالاد تونای دوست دارید اما دوست ندارید تن ماهی بخورید؟ پس این برای شماست؛ یکی از آن دستور العملهای جایگزینی عجیب است که کمی واقعیت لاستیکی را به یک وعده غذایی معرفی میکند. یعنی این مزه دقیقا مثل تن ماهی است، صبر کن، این تن ماهی است، این تن ماهی نیست، این تن ماهی است… و غیره. این ترفند به این بستگی دارد که آن را همانطور که معمولاً سالاد تن ماهی درست میکنید، فقط با استفاده از نخود له شده به جای ماهی درست کنید. (من از یک برش پیتزا استفاده میکنم، اما پالس زدن در مخلوط کن یا فقط استفاده از چنگال نیز کار میکند.) برای بچههایم کلاسیک میروم: نخود همراه با مایونز، کرفس خرد شده، خیارشور خرد شده، لیمو، نمک و فلفل.
لوبیاهای سرخ شده
در حالی که معمولاً ممکن است از سیاه یا پینتو برای لوبیاهای سرخ شده استفاده شود، من در مواقع اضطراری از نخود استفاده کردهام و آنها خوشمزه بودند. پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت دهید، نخود و مقداری از مایع پخت آن را اضافه کنید، حدود ۵ دقیقه بپزید، با یک له کننده سیب زمینی له کنید، تا زمانی که به ضخامت دلخواه شما برسد بپزید. همچنین دوست دارم نمک، زیره و چیزی تند اضافه کنم.
پلو سبزیجات و نخود
از آنجایی که نخود با غلات و امثال آن بسیار خوب بازی میکند، با برنج، کینوا و کوسکوس برای یک وعده غذایی مغذی که بیشتر به آنچه در دست دارید متکی است، جفت میشود. من همیشه این فرصتها را برای استفاده از مواد اولیه دوست دارم: یک قابلمه غلات یا کوسکوس بپزید، سبزیجات تصادفی را تفت دهید، ادویه و نخود اضافه کنید، به طور خلاقانه تزئین کنید. عکس بالا یکی از این ماجراهای سینک آشپزخانه بود: کینوای ادویه دار کاری با کلم گل، نخود، گیلاس خشک؛ با دانههای انار و گشنیز تزئین شده است.
حمص پایه
خوب، این لیست نخود بدون حمص کامل نمیشد. و در این مورد، حمص زیادی زیرا الف) این عصر حمص است و ب) من آن را دوست دارم و ج) بسیار آسان است. اول، دستور اصلی من.
1 قوطی (2 فنجان) نخود
2 حبه سیر
3 قاشق غذاخوری تاهینی
2 لیمو
1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
نمک به مقدار دلخواه
نخود را آبکش کنید، آب آن را ذخیره کرده و کنار بگذارید. نخود را همراه با تمام مواد باقی مانده به یک غذاساز اضافه کنید. تا زمانی که خمیر داشته باشید، پالس بزنید و مایع ذخیره شده را اضافه کنید تا به بافت حمص خوبی برسید – صاف، غلیظ و قابل پخش شدن. وویلا اما صبر کنید، چیزهای بیشتری هم هست!
حمص چغندر
قبل از اضافه کردن مایع نخود ذخیره شده، چغندر پخته شده را به حمص پایه اضافه کنید. با نعناع تزئین کنید.
حمص کدو حلوایی
قبل از اضافه کردن مایع نخود ذخیره شده، کدو حلوایی پخته شده را به حمص پایه اضافه کنید. با پپیتا و مریم گلی برشته تزئین کنید.
حمص زنجبیل
قبل از اضافه کردن مایع نخود ذخیره شده، زنجبیل تازه و نعناع را به حمص پایه اضافه کنید. با دانه های انار تزئین کنید.
حمص لیمو و رزماری
قبل از پایان دستور پخت حمص پایه، پوست لیمو و رزماری تازه خرد شده زیادی اضافه کنید.
حمص میسو واسیبی
قبل از اضافه کردن مایع نخود ذخیره شده، خمیر میسو و واسابی را به حمص پایه اضافه کنید. با دانه های کنجد تزئین کنید.
حمص فلفل قرمز
قبل از اضافه کردن مایع نخود ذخیره شده، فلفل قرمز کبابی و هالاپینو را به حمص پایه اضافه کنید. با گشنیز تازه تزئین کنید.
حمص شکلاتی
من خیلی مطمئن نیستم که این مورد به عنوان یک وعده غذایی سریع واجد شرایط باشد. بیشتر یک میان وعده عجیب و غریب است … اما قول میدهم به اندازه عجیب بودن آن خوشمزه است! من خیلی آماده بودم ازش متنفر باشم؛ با این حال، من آن را دوست داشتم.(دروغ میگه به نظرم مزه … میده )