چغندر به طور گسترده ای از سبزیجات ریشه ای مصرف می شود که توسط متخصصان تغذیه و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی به دلیل طیف گسترده ای از مزایای سلامتی اش ترویج می شود. مصرف چغندر ممکن است به کاهش فشار خون، بهبود سلامت چشم و موارد دیگر کمک کند.
قرمزهای آزمایشگاه شفاف
پلی فنولها، ویتامینها و مواد معدنی حیاتی را برای حمایت از هر جنبهای از سلامتی شما فراهم میکند . هر 3000 میلی گرم TruServ® معادل 1.5 وعده از میوه های ارگانیک کامل را فراهم می کند. . حاوی محتوای آنتی اکسیدانی بالا و مزایای سلامتی مانند حمایت از سلامت دستگاه ادراری و عملکرد سیستم ایمنی بدن است. بدون شیرین کننده مصنوعی، رنگ و طعم
چغندر چیست؟
چغندر یک ریشه خوراکی است که منشا آن خاورمیانه است. چغندر که به نام چغندر نیز شناخته می شود، به طور گسترده ای در سراسر جهان مصرف می شود و در سال های اخیر به طور فزاینده ای به عنوان یک غذای کاربردی شناخته شده است. طبق گفته آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، غذاهای کاربردی وقتی به طور منظم و به مقدار کافی مصرف شوند، بر سلامت انسان تأثیر می گذارند. چغندر سرشار از قندهای طبیعی و سرشار از تعدادی از مواد مغذی مهم، به ویژه پتاسیم و فیبر غذایی است.
چغندر – چه انواع قرمز یاقوتی عمیق، چه انواع طلایی غروب آفتاب یا انواع راه راه آب نباتی – سبزیجات همه کاره ای هستند که وقتی پخته، خام یا ترشی خورده شوند طعم رنگارنگی به آن اضافه می کنند. روش های معمول پخت عبارتند از: جوشاندن، بخارپز کردن، تفت دادن، تفت دادن یا پختن آنها در اجاق مایکروویو. برشته کردن شیرینی طبیعی چغندر را به ارمغان می آورد در حالی که بخارپز کردن آن به حفظ بیشتر ویتامین و مواد معدنی چغندر کمک می کند. چغندر خام، که جویدن آن نسبتاً سخت است، بهتر است برش های بسیار نازک یا مارپیچ زده شود و به سالادها و سالادها اضافه شود. ترشی چغندر بسیار محبوب است زیرا سرکه می تواند به روشن شدن طعم خاکی آن کمک کند.
فواید چغندر برای سلامتی
چغندر سرشار از آنتی اکسیدان ها به خصوص بتالین است که به چغندر رنگ قرمز می دهد. تحقیقات نشان میدهد بتانین، بتالین اصلی موجود در چغندر، رادیکالهای آزاد (اتمهای ناپایدار که میتوانند به سلولها آسیب برسانند) دو برابر موثرتر از سایر آنتیاکسیدانها را از بین میبرد. این افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی ممکن است به دلیل ساختار شیمیایی منحصر به فرد آن باشد. علاوه بر این، بتالین ها ممکن است از آسیب DNA جلوگیری کرده و کلسترول LDL (کلسترول بد) را کاهش دهند.
در همین حال، سایر آنتی اکسیدان های موجود در چغندر ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و آسیب های مرتبط با چندین بیماری از جمله سرطان، تخریب عصبی و دیابت کمک کنند. تحقیقات فعلی تایید نمی کند که آیا چغندر در کاهش خطر ابتلا به این شرایط سلامتی موثر است یا خیر، اما ممکن است بخشی مفید از یک رژیم غذایی برای سلامت و طول عمر باشد. علاوه بر محتوای بالای بتانین، چغندر سرشار از پلی فنول ها و ترکیبات فنلی است که نوع دیگری از آنتی اکسیدان ها هستند. آنها همچنین حاوی مقادیر کمتری ویتامین C و ویتامین E هستند که آنتی اکسیدان نیز هستند. امیلی ماوس، یک متخصص تغذیه متخصص در سلامت زنان و هورمونها در آیداهو فالز، میگوید: «چغندر دارای اجزای متعددی است که آنها را تبدیل به یک غذای فوقالعاده میکند.» فواید مصرف چغندر شامل بهبود فشار خون، کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و بیماری های قلبی و بهبود عملکرد شناختی است.
ممکن است فشار خون را کاهش دهد
در یک مطالعه متقاطع تصادفی کوچک، محققان دریافتند که مصرف چغندر به شکل پخته و آبمیوه به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در میان شرکتکنندگان مبتلا به فشار خون بالا (فشار خون بالا) کاهش میدهد. مگان پندلتون، متخصص تغذیه در دیترویت، میگوید: محتوای بالای نیترات در چغندر ممکن است اثرات کاهش فشار خون را توضیح دهد. او توضیح میدهد که نیتراتهای موجود در چغندر در نهایت به اکسید نیتریک تبدیل میشوند که نقش کلیدی در تنظیم فشار خون و تشکیل لخته خون دارد. او اضافه می کند که مصرف غذاهای با نیترات بالا می تواند به کاهش فشار خون، کاهش سفتی شریان (که با ایجاد بیماری قلبی مرتبط است) و کنترل لخته شدن خون کمک کند.
ممکن است عملکرد ورزشی را افزایش دهد
نیترات موجود در چغندر می تواند مصرف اکسیژن را در بدن بهبود بخشد، که ممکن است منجر به عملکرد بهتر ورزش شود. یک مطالعه کوچک روی بازیکنان ورزش تیمی مرد که اثرات مکملهای نیترات رژیمی را بر سرعت دویدن و عملکرد دویدن متناوب با شدت بالا ارزیابی کرد، نشان داد شرکتکنندگانی که آب چغندر غنی از نیترات مصرف میکردند به طور قابلتوجهی بهتر از کسانی که آب چغندر بدون نیترات مصرف میکردند، عمل کردند.
ممکن است سلامت روده را بهبود بخشد
چغندر منبع خوبی از فیبر غذایی است که سلامت دستگاه گوارش و حرکات منظم روده را ارتقا می دهد. به علاوه، ترکیبات دیگری در چغندر قرمز به طور خاص وجود دارد که ممکن است میکروبیوم سالم روده (جامعه میکروارگانیسمهایی که در دستگاه گوارش انسان ساکن هستند) را تقویت کند. یک مطالعه آزمایشی کوچک اخیر روی 18 شرکتکننده سالم که اثرات مصرف آب چغندر را بر روی میکروبیوتای روده تجزیه و تحلیل میکرد، ارتباط با افزایش باکتری Akkermansia muciniphila و کاهش باکتری Bacteroides fragilis را گزارش کرد. با این حال، این مطالعه تفاوتی را در تنوع میکروبیوتای روده بر اساس مصرف آب چغندر تایید نکرد. سطوح پایین A. muciniphila با بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی و دیابت مرتبط است، بنابراین افزایش فراوانی این باکتری ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چنین شرایطی کمک کند. در همین حال، B. fragilis یک باکتری است که می تواند باعث اسهال التهابی شود، بنابراین کاهش فراوانی آن نیز ممکن است مفید باشد. در حالی که برای توضیح اینکه چگونه آب چغندر بر سلامت روده تأثیر می گذارد به داده های بیشتری نیاز است، تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف چغندر به شکل آب ممکن است تأثیر مثبتی بر میکروبیوت روده داشته باشد.
ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد
به گفته تریستا بست، متخصص تغذیه ثبت شده در گرجستان، چغندر ممکن است نقش مهمی در سلامت چشم نیز داشته باشد. او توضیح می دهد که چغندر حاوی لوتئین و زآگزانتین، دو ماده مغذی کاروتنوئیدی گیاهی (مواد شیمیایی یا ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان) است. او می افزاید: «این مواد مغذی نقش حیاتی در بینایی و سلامت چشم ایفا می کنند و زمانی که چغندر خام مصرف شود به راحتی در دسترس هستند. دلایل متعددی برای کاهش بینایی پیشرونده و غیرقابل برگشت وجود دارد، از جمله آب مروارید، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، گلوکوم و رتینوپاتی دیابتی. این اختلالات اغلب به دلیل استرس اکسیداتیو و التهاب ایجاد می شوند. تحقیقات نشان میدهد که لوتئین و زآگزانتین میتوانند به طور خاص با خنثی کردن مولکولهای مضر به نام رادیکالهای آزاد، در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن محافظت کنند. در حالی که تحقیقات کمی در مورد کمک چغندر به سلامت چشم وجود دارد، محتوای بالای لوتئین و زآگزانتین آن ممکن است در برابر کاهش بینایی محافظت کند.
ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد
ماوس می گوید، تحقیقات همچنین نشان می دهد که چغندر ممکن است به بهبود عملکرد شناختی کمک کند. یک مطالعه کوچک تصادفی شده، دوسوکور و کنترل شده با دارونما مشاهده کرد که وقتی شرکت کنندگان وظایفی را انجام می دادند که برای آزمایش عملکرد مغز طراحی شده بود، افرادی که آب چغندر را بر خلاف دارونما مصرف می کردند، زمان پاسخ سریع تری را نشان دادند و عملکرد مغز را بهبود بخشیدند. نویسندگان این مطالعه این اثر را به مقدار بالای نیترات موجود در چغندر نسبت دادند که می تواند جریان خون را به مغز افزایش دهد.
خطرات و عوارض مصرف چغندر
مصرف چغندر به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر است، اما عوارض جانبی خاصی ممکن است رخ دهد، از جمله: . Beeturia، وضعیتی که در آن ادرار و مدفوع پس از مصرف چغندر به رنگ قرمز در میآیند. “این وضعیت به دلیل رنگدانه های بتالین موجود در چغندر است و مضر نیست.” . سنگ کلیه. پندلتون توضیح می دهد که افراد مستعد ابتلا به سنگ کلیه باید در مصرف چغندر احتیاط کنند، زیرا چغندر سرشار از اگزالات است. اگزالات ها زمانی که در جریان خون جذب می شوند باعث ایجاد سنگ کلیه می شوند و با کلسیم می پیوندند و سنگ اگزالات کلسیمی را در ادرار تشکیل می دهند.
بهترین راه برای خوردن چغندر
چغندر یک سبزی همه کاره است و راه های خوشمزه زیادی برای تهیه آن وجود دارد.
چیپس چغندر
توصیه می کنیم برای تهیه چیپس چغندر، برش های چغندر را در سرخ کن هوا با مقدار کمی نمک قرار دهید. او می افزاید: این روش پخت، مواد مغذی چغندر را حفظ می کند و در عین حال بافتی شبیه چیپس سیب زمینی ایجاد می کند.
چغندر برشته
برشته کردن چغندر شیرینی طبیعی آنها را نشان می دهد. او توصیه میکند: «آنها را فقط پوست کنده، تکه تکه کرده و با روغن زیتون، نمک و فلفل تفت دهید تا نرم شوند».
ترشی لبو
ترشی چغندر، که معمولاً با آب نمک ساخته شده از شکر، سرکه و نمک ترشی درست می شود، یک راه خوشمزه و لذیذ برای لذت بردن از چغندر است. او توصیه می کند از آنها به عنوان غذای جانبی استفاده کنید یا آنها را به ساندویچ ها و سالادها اضافه کنید.
آب چغندر
بسیاری از مطالعاتی که فواید سلامتی چغندر را بررسی می کنند، از آب چغندر، یک نوشیدنی محبوب و مغذی استفاده می کنند. او میگوید: «میتوان آن را به تنهایی مصرف کرد یا آن را با میوهها و سبزیجات دیگر برای نوشیدنی خنککننده مخلوط کرد. با این حال، برخی از فیبرهای غذایی در طول فرآیند آبمیوه گیری از بین می روند، بنابراین اگر فردی علاقه مند به استفاده از چغندر برای افزایش مصرف فیبر باشد، روش های آماده سازی جایگزین موثرتر است.
چغندر آب پز یا بخارپز
چغندر را می توان تا زمانی که نرم شود، آب پز یا بخارپز کرد. او توصیه می کند آنها را در غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش یا پاستا بگنجانید.
چغندرهای خام
برخی از افراد ممکن است طعم چغندر خام را به چغندر پخته ترجیح دهند. توصیه می کنیم چغندر خام را رنده یا نازک برش دهید و آن را به سالاد یا سالاد کلم اضافه کنید تا بافتی ترد و رنگی زنده داشته باشید.