در این مقاله مزایا و معایب استفاده از سرخ کن بدون روغن را بررسی می کنیم. پس با مجله عروس صورتی همراه باشید. مطمئناً اگر قبلا از سرخ کن های قدیمی با مخزن بزرگ روغن استفاده کرده باشید ، دود ناشی از آن را به خاطر می آورد و بعد از آن باید سیب زمینی سرخ کرده را در انبوهی از حوله های کاغذی قرار می دادید تا تمام روغن اضافی خود را جذب کند.
سپس روغن به توری ، کاسه و خود دستگاه می چسبید و شما باید مدت طولانی و خسته کننده ای را صرف پاک کردن و شستن آن می کردید. خوشبختانه فناوری هرروز در حال پیشرفت است. دستگاه نسل جدید – سرخ کن بدون روغن – قادر است سیب زمینی سرخ کرده را فقط در یک قاشق روغن سرخ کند! بنابراین ، اجازه دهید حقیقت این دستگاه را دریابیم.
سرخ کن بدون روغن چیست؟
سرخ کن بدون روغن یک وسیله برقی در محفظه ساخته شده از پلاستیک یا فولاد ضد زنگ است که برای سرخ کردن غذا طراحی شده است. محصولات در یک کاسه مش دار با دسته قرار می گیرند ، که به لطف عنصر گرمایش و کنوکتور داخلی توسط جریان هوای گرم دمیده می شود. روی بدنه دستگاه یک صفحه کنترل وجود دارد. مهمترین ویژگی سرخ کن هوا این است که بدون روغن و چربی سرخ می شود ، یعنی 1 قاشق غذاخوری سرخ کن برای بخشی از سیب زمینی سرخ کرده لازم است. این وسیله جدیدا به لیست خرید جهیزیه عروس اضافه شده است.
تفاوت های اصلی بین سرخ کن بدون روغن و سرخ کن های قدیمی این است که:
مراقبت از یک دستگاه مدرن بسیار ساده تر است: همه قطعات را می توان به ماشین ظرفشویی شست.
دیگر نیازی به خرید روغن سرخ کردنی نیست – فقط 10 گرم در هر کیلوگرم غذا کافی است.
زمان پخت به طور قابل توجهی کاهش می یابد ، زیرا نیازی به گرم کردن 1.5-2 لیتر روغن ندارید.
ظروف پخته شده در یک دستگاه مدرن بسیار کمتر از آنهایی که در یک سرخ کن کلاسیک پخته می شوند مضر هستند.
با توجه به ویژگی های آن ، دستگاه شبیه یک کوره هوا است ، اما جمع و جورتر است و زمان بسیار کمتری را برای پخت و پز صرف می کند.
نحوه کار با سرخ کن بدون روغن
سرخ کن بدون روغن تقریباً شبیه به نوع کلاسیک است: تکه های غذا در یک سبد نازک روی هم چیده شده اند. به هر حال ، برای راحتی در پاک کردن غذا از روی سبد ، کاربران باتجربه توصیه می کنند که سبد را با برس با مقدار کمی روغن نباتی چرب کنید. مخزن روغن در اینجا حذف شده است ، اگر هنوز نیاز به اضافه کردن یک قاشق روغن برای مزه دارید و احساس می کنید بدون روغن به نتیجه مطلوب نمی رسید ، روغن را مستقیماً روی محصولات بریزید. روغن اضافی به سادگی روی مخزن تخلیه می شود.
ترتیب تهیه:
- دستگاه را وصل کنید.
- سبد را داخل دستگاه قرار دهید.
- سبد را با یک برس با روغن چرب کنید.
- غذا را در سبد بگذارید.
- برای تنظیم زمان پخت از تایمر استفاده کنید.
- دمای پخت دلخواه را تنظیم کنید. در این لحظه ، در بالای دستگاه ، یک عنصر گرمایش روشن می شود که هوای دستگاه را در محدوده 80-200 درجه گرم می کند. با استفاده از کانوکتور ، این هوا در داخل دستگاه گردش می کند و مواد غذایی را به طور مساوی سرخ می کند.
- پس از سرخ شدن محصولات و رسیدن به آن رنگ طلایی مطلوب ، سبد از دستگاه خارج می شود.
- اگر فرآیند پخت به پایان رسید ، سبد باید شسته و خشک شود ، اگر سرخ کردن بعدی برنامه ریزی شده است ، باید منتظر بمانید تا دستگاه خنک شود. پس از آن ، می توانید بیشتر بپزید.
- پس از پایان کار فراموش نکنید که دستگاه را از برق جدا کنید.
نکات کلیدی دستگاه سرخ کن بدون روغن
ویژگی های اصلی دستگاه:
بدنه از پلاستیک یا فلز ضد زنگ ساخته شده است و معمولاً عایق حرارتی است. بدیهی است که دستگاه های پلاستیکی سبک تر هستند ، اما دستگاه های فلزی قابل اطمینان تر هستند.
قدرت گرمایش از 800 تا 2000 وات متغیر است ، بهترین انتخاب 1400 وات است.
حجم کاسه می تواند به 3.2 لیتر برسد. یک کاسه 1.5 لیتری 1 کیلوگرم محصول را در خود جای می دهد.
کنترل دستگاه می تواند مکانیکی یا الکترونیکی باشد. با کنترل الکترونیکی ، تمام فرآیندها بر روی صفحه نمایش LCD نمایش داده می شود ، که راحت است ، اما دستگاه گرانتر است.
تایمر به مدت نیم ساعت یا یک ساعت تنظیم می شود و پس از آن صدای زنگ آلارم به گوش می رسد.
پنجره برای مشاهده غذا در همه مدل ها طراحی نشده اند.
فیلترهایی که بوی غذاهای پخته را جذب می کنند فقط در گران ترین مدل ها تعبیه شده است.
محدوده دمای دستگاه ها از 60 تا 240 درجه است: در دمای پایین تر از این محدوده برای خشک کردن سبزیجات ، میوه ها ، گوشت خشک شده ماهی و توصیه می شود و از دمای بالاتر برای پخت محصولات خمیری مانند.
این دستگاه بسته به مدل خریداری شده ممکن است شامل سینی پخت ، مخزن ، سبد سرخ کردنی ، سیخ مخصوص گوشت ، ماهی ، ظروف سبزیجات باشد.
چه غذاهایی را می توان در سرخ کن بدون روغن پخت؟
قابلیت های این دستگاه تنها به پخت سیب زمینی سرخ کرده محدود نمی شود.(فقط چون خیلی خوشمزست همه جا داریم درمودش صحبت می کنیم) . علاوه بر سیب زمینی ، می توانید سبزیجات ، ماهی ، سیخ های گوشتی ، بال مرغ و کتف ، استیک ، کوفته ، کوفته ، ساندویچ ، ناگت و بسیاری از غذاهای دیگری که مدنظرتان است را با دستگاه سرخ کنید.
دستگاه سرخ کن بدون روغن نیز با پخت و پز کاملاً کنار می آید: مافین ، سوسیس در خمیر ، کوکی ها و پای ها همیشه با این دستگاه توسط آشپزها تهیه می شوند.
این دستگاه همچنین با غذاهای یخ زده مشکلی ندارد و بدون نیاز به یخ زدایی اولیه آنها می توانید آن را در دستگاه قرار دهید.
برخی از مدل ها دارای دفترچه راهنما هستند. و در اینترنت در حال حاضر تعداد زیادی دستور العمل و نکات مهم برای سرخ کن بدون روغن وجود دارد.
مزایای سرخ کن بدون روغن:
نتیجه این آشپزی یک فست فود خوشمزه است که برای سلامتی مضر نیست.
اندازه های جمع و جور دستگاه که به شما امکان می دهد آن را در آشپزخانه با هر اندازه قرار دهید.
فرصت صرفه جویی در روغن برای چربی عمیق .
مراقبت از دستگاه بسیار ساده است – ماشین ظرفشویی .
می تواند به سرعت و به راحتی غذا را گرم کند.
می توانید چند غذا را همزمان بپزید.
معایب سرخ کن بدون روغن:
هزینه نسبتاً بالا باعث می شود دستگاه برای برخی از خانواده ها غیرقابل دسترسی باشد.
اگر برای یک شرکت بزرگ آشپزی می کنید ، این روند با تاخیر زمان روبرو می شود.
طیف وسیعی از دستگاه ها نسبتاً ناچیز است – امروزه بسیاری از تولید کنندگان سرخ کن بدون روغن تولید نمی کنند.