کلماتی مانند “پاکسازی” و “سم زدایی” در رژیم غذایی جای بحث دارند. این بیشتر به این دلیل است که برخی از محصولات پاکسازی و سم زدایی تجاری موجود در بازار مملو از قند و کالری خالی هستند، بنابراین اساساً ضرر بیشتری نسبت به فایده دارند. به طور مشابه، کبد و کلیه های شما سم زدایی های طبیعی هستند، بنابراین نوشیدن و خوردن غذاهایی که ادعا می کنند کار ارگان های داخلی بدن شما را انجام می دهند، می توانند زائد به نظر برسند و مانند اتلاف وقت و پول باشند. سم زدایی با آب برای افزایش متابولیسم بدن را در ادامه با این نوشیدنی ها انجام دهید.
اینجاست که سم زدایی با آب کاربرد دارد. منظور ما آبمیوه های شیرین نیست، بلکه دستور العمل های ساده با آب برای سم زدایی با میوه، سبزیجات و گیاهان دارویی که به طور کامل سیستم بدنی شما را از شر همه سم ها خلاص می کند. با نوشیدن این ترکیبات متابولیسم بدن شما افزایش پیدا می کند، از کبد شما حمایت می کند و مواد مغذی را به روشی طبیعی و غیر مضر ارائه می دهد. بسیاری از این ترکیبات نیز مملو از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند تا آسیب سلولی را معکوس کنند. به علاوه، هجوم آب و بسیاری از مواد ضدالتهابی ممکن است به شما کمک کند تا به طور طبیعی نفخ کنید.
چرا سم زدایی با آب؟
متخصص تغذیه در نیوجرسی: “اگرچه بدن شما کار بسیار خوبی برای سم زدایی از طریق اندام هایی مانند کلیه و کبد انجام می دهد، اما هیدراته ماندن به اندام های بدن کمک می کند تا در سطح مطلوب خود عمل کنند، بنابراین نوشیدن آب بیشتر می تواند به تلاش های سم زدایی بدن کمک کند.
دافنه جاویچ، متخصص تغذیه و بنیانگذار Doing Well می گوید : «من دوست دارم آب را به عنوان یک دوش داخلی در نظر بگیرم. همانطور که او توضیح می دهد، نوشیدن آب به تخلیه بدن کمک می کند و عملکرد صحیح کبد، کلیه و روده بزرگ را تضمین می کند.
اگرچه برخی افراد از سمزدایی با آب برای پاکسازی استفاده میکنند، جاویچ بر ما تأکید میکند که هیدراته ماندن باید بخشی از روال روزانهمان باشد. او اظهار میکند: این سادهترین تنظیم روزانه است که برای حمایت از سیستمهای طبیعی تمیزکننده بدن خود انجام دهیم.
الیسا گودمن، کارشناس تغذیه و پاکسازی سبک زندگی در لس آنجلس، توضیح میدهد که هیدراته شدن کافی ضروری است تا بدن از بار سمی که از طریق تنفس و مصرف روزانه مواد غذایی بدست میآید، پاک شود. او بیان میکند که ماندن در وضعیت هیدراته یکی از بهترین راهها برای اطمینان از هضم بهینه غذا، دفع سموم از دستگاه گوارش و تحرک مناسب مواد زائد از طریق سیستم گوارشی است.
فواید سم زدایی آب
کاهش خستگی و کسالت جسمی و ذهنی
آبرسانی بدن بعد از ورزش
دفع سموم از اندام هایی مانند کلیه و کبد
بهبود خلق و خو
بهبود متابولیسم و کاهش وزن
بهبود سلامت دستگاه گوارش
دستور العمل هایی برای سم زدایی با آب
آب ساده
مواد لازم
آب (ترجیحا فیلتر شده)
ظرف شیشه ای 1 لیتری
آب به سادگی بازی را تغییر می دهد. آب سم زدایی را افزایش می دهد، به هضم غذا کمک می کند، گردش خون را بهبود می بخشد، یبوست را برطرف می کند، التهاب را کاهش می دهد، گرسنگی را بین وعده های غذایی کاهش می دهد، میل به شکر را کاهش می دهد، انرژی را افزایش می دهد و باعث درخشش شما می شود.
آب، بید مشک و لیمو
مواد لازم:
1 لیتر آب (33.8 اونس)
2 قطره بید مشک
2 قاشق غذاخوری آب زردچوبه تازه
3-4 برش لیمو
کبد ما کارخانه ماست. سموم و هورمون ها را سم زدایی می کند و محل بسیاری از فرآیندهای متابولیک کلیدی است. بید مشک عملکرد و دفع کبد را افزایش می دهد، زردچوبه یک ضد التهاب قوی است و لیمو فرآیندهای سم زدایی طبیعی بدن را افزایش می دهد. با ترکیب همه مواد، این دستور العمل آب دوست داشتنی کبد یک انتخاب بهینه برای حمایت از کبد سالم است.
خیار، لیموترش، آب
مواد لازم:
1 عدد خیار، ورقه شده
نمک هیمالیا را خرد کنید
1 عدد لیموترش، برش خورده
4 فنجان آب قلیایی
آب های تزریق شده یک راه آسان برای افزایش مصرف آب هستند و بسیار خوشمزه هستند! مواد مغذی در دستور پخت خیار خنک او عمدتاً از خیارها می آید که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و C و همچنین سیلیس و پتاسیم است که هر دو از مواد معدنی ضروری هستند.
خیار، لیمو، آب نعناع
مواد لازم:
1/2 خیار
1 عدد لیمو
چند شاخه نعنا
اب
توصیه ها:
خیار و لیمو را بشویید و خلال کنید و نعنا را آبکشی کنید. خیار و لیمو را در یک ظرف آب بریزید. پارچ را پر از آب کنید، مخلوط کنید و بگذارید یک شب در یخچال بماند تا دم بکشد. می توانید چند روز روی پارچ را با آب بیشتری پر کنید تا زمانی که نیاز به تعویض میوهها و گیاهان داشته باشید.
این سم زدایی با طراوت و انرژی سرشار از ویتامین C (موجود در لیمو) و ویتامین A (موجود در نعناع) است که هر دو آنتی اکسیدان قوی هستند. لیمو برای تحریک آب معده با آنزیم ها تعامل می کند، شریان ها و خون را تمیز می کند و به کبد کمک می کند آنزیم های بیشتری تولید کند و سموم را آزاد کند. لیمو همچنین به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب و بهبود هضم شناخته شده است.
نعنای موجود در این آب ممکن است به هضم غذا کمک کند و در عین حال خواص ضدالتهابی را ارائه دهد. علاوه بر این، عطر لیمو می تواند حواس را بیدار کند و به شما کمک کند تا انرژی بیشتری داشته باشید.
خوشبو کننده هندوانه و نعناع
مواد لازم:
1 فنجان هندوانه مکعبی
1 مشت نعنای تازه
4 فنجان آب قلیایی
هندوانه حاوی پتاسیم است، ماده معدنی که به حمایت از بسیاری از اندام ها از جمله کلیه ها کمک می کند، که مسئول دفع سموم از سیستم ما هستند.
زنجبیل، لیمو، آب نعناع
مواد لازم:
1 عدد خیار، نازک برش داده شده
۲ اینچ ریشه زنجبیل تازه و پوست کنده
2 قاچ لیمو/آهک
10-12 برگ نعناع تازه
یک پیمانه نمک هیمالیا
زنجبیل یک کمک موثر گوارشی، گاز و ناراحتی روده را کاهش می دهد، به جلوگیری از زخم معده و باکتری های بد در روده کمک می کند و حاوی ترکیبات ضد التهابی قوی است که درد و علائم التهاب را کاهش می دهد.
زنجبیل همچنین توانایی تسکین حالت تهوع را دارد و حتی می تواند سطح انسولین خون را کاهش دهد که ممکن است به مدیریت وزن کمک کند. زنجبیل تازه همچنین میتواند در برابر ویروس ها از بدن محافظت کند. این زنجبیل توانایی جلوگیری از سرماخوردگی و تسکین گلودرد را دارد.
خواص ضد میکروبی زنجبیل ممکن است به محافظت از گلو در برابر عفونت باکتری ها و ویروس ها کمک کند. علاوه بر این، خواص ضد التهابی ممکن است التهاب گلو را که در طول عفونت رخ می دهد تسکین دهد و به کاهش درد و ناراحتی کمک کند.
برای کمک به کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ و حالت تهوع، کمی اسانس نعناع اضافه کنید.
تسکین دهنده شکم آناناس و زنجبیل
مواد لازم:
1 فنجان آناناس مکعبی شده
2 قاشق غذاخوری زنجبیل تازه ورقه شده
4 فنجان آب قلیایی
آناناس حاوی بروملین است، آنزیمی که به هضم غذا کمک می کند و ممکن است نفخ را کاهش دهد. نوشیدنی های زنجبیل برای تسکین درد معده نیز به خوبی شناخته شده اند زیرا زنجبیل به تنظیم سطح قند خون بدن کمک می کند.
آب دم کرده توت کلاسیک
مواد لازم:
2 عدد توت فرنگی، تمیز و برش داده شده
6 عدد زغال اخته، تمیز و نصف شده
4 عدد تمشک قرمز، تمیز و نصف شده
4 عدد تمشک سیاه، تمیز و نصف شده
دستورالعمل: یک شیشه 24 اونسی میسون را با یخ پر کنید و مواد ذکر شده در بالا را اضافه کنید. سپس، شیشه را با آب پر کنید. توت ها را حداقل 4 تا 6 ساعت قبل از نوشیدن در آب خیس کنید.
نوشیدنی حاوی توت راهی عالی برای به حداکثر رساندن مصرف آب روزانه شما در عین لذت بردن از یک نوشیدنی خوش طعم و با طراوت است. توت ها، آنتی اکسیدان های طبیعت، مملو از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. انواع توت های آبی تیره و بنفش مانند زغال اخته و تمشک سیاه حاوی فلاونوئیدی به نام آنتوسیانین هستند که یک ترکیب گیاهی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است.
تونیک سم زدایی
مواد لازم:
آب از 1 لیمو
4 اونس مکمل آلوئه ورا جورج
1-2 اینچ زنجبیل تازه، آب گرفته
4 قاشق غذاخوری کفیر نارگیل
1 1/4 فنجان آب قلیایی
2 قاشق چایخوری سرکه سیب ارگانیک براگ
پروبیوتیک مایع مری روث (اختیاری)
توصیه ها:
تنها کاری که برای بهره مندی از مزایای این سم زدایی آب بسیار سالم باید انجام دهید این است که مواد فوق را در یک شیشه 16 اونسی با هم مخلوط کرده و بلافاصله بنوشید تا از مواد مغذی غنی آن بهره ببرید.
تونیک سم زدایی یک نوشیدنی قلیایی است که خلق و خو را بهبود می بخشد، پوست را شفاف می کند، هضم را تقویت می کند و ایمنی را تقویت می کند!
آلوئه ورا: آلوئه ورا علاوه بر مواد مغذی فراوان، از ویتامین های A، B12، C و E گرفته تا مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و روی، دارای تعدادی فواید سلامتی ثابت شده است. آلوئه ورا حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی است که به تعادل متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. همچنین می تواند یبوست را کاهش داده و هضم را بهبود بخشد و گفته می شود حساسیت به انسولین را افزایش می دهد و به بهبود مدیریت قند خون کمک می کند.
کفیر یک تامین کننده طبیعی پروبیوتیک ها برای دستگاه گوارش است. به راحتی هضم می شود، دستگاه گوارش را پاکسازی می کند، باکتری های مفید، ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند و سیستم ایمنی سالم را تقویت می کند.
آب قلیایی: آب قلیایی که به عنوان “مواد مخفی” شناخته می شود، می تواند اسید موجود در جریان خون را خنثی کند، حاوی خواص آنتی اکسیدانی است، روده بزرگ را پاکسازی می کند و می تواند قلیایی بودن را برای حمایت از سلامت کلی افزایش دهد.
سرکه سیب: سرکه سیب به بدن کمک می کند حالت قلیایی خود را حفظ کند و می تواند انرژی طبیعی را تقویت کند و در عین حال به سم زدایی بدن کمک کند. سرکه سیب ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد دیابتی نیز داشته باشد.
پروبیوتیک مایع مری روث: اگرچه این ماده به عنوان یک ماده اختیاری در فهرست آمده، اما به دلیل فواید گوارشی و توانایی بالقوه اش برای افزایش جذب مواد مغذی در بدن به شدت توصیه می شود. پروبیوتیک خام، گیاهی، ارگانیک تأیید شده از ترکیب اختصاصی سه نوع علف ارگانیک ساخته شده است و کاملاً بی مزه است. علاوه بر این، پروبیوتیک ها بخش مهمی از کاهش وزن و حفظ وزن هستند. مطالعات نشان می دهد که عملکرد اصلی گوارش و باکتری های روده برای انرژی و متابولیسم مورد نیاز است.
دتاکس واتر داغ و ترش
مواد لازم:
آب 1 لیموی تازه (قطعات آن را نیز حفظ کنید)
2-3 دانه فلفل کاین
2 فنجان یخ
توصیه ها:
یک شیشه 32 اونسی (با درب) را با 2 فنجان یخ پر کنید. آب 1 لیمو را اضافه کنید و تکه های باقی مانده را داخل شیشه قرار دهید. شیشه را با آب پر کنید و سپس 2 تا 3 قطره فلفل کاین بپاشید.
دتاکس واتر داغ و ترش یک دستور العمل فوق العاده ساده است که می توانید هر روز از آن لذت ببرید. فلفل هندی هزاران سال است که هم به عنوان غذا و هم به عنوان درمان دارویی مصرف می شود. فلفل کاین حاوی خواص سم زدایی است، درد معده را تسکین می دهد، متابولیسم را افزایش می دهد و حتی برای سلامت قلب و عروق مفید است. دانه فلفل کاین همچنین به عنوان یک ترکیب ضد التهابی قوی عمل می کند، گردش خون را بهبود می بخشد و فشار خون را کاهش می دهد و در عین حال متابولیسم را نیز افزایش می دهد.
افزودن آب لیمو به مخلوط، یک تجربه ترش پویا ایجاد می کند که مطمئناً انرژی شما را افزایش می دهد و حواس شما را بیدار می کند.
چای تولسی
مواد لازم:
1 فنجان آب قلیایی
1 کیسه چای تولسی
100٪ استویا خالص، به مزه
نعناع تازه (اختیاری)
چای تولسی که با نام «ریحان مقدس» نیز شناخته میشود، در زبان هندی به معنای «بی نظیر» است. گیاه تولسی که به دلیل فواید بی شماری برای سلامتی شناخته می شود، هضم سالم، سم زدایی کبد و عملکرد کلیه را تقویت می کند. مصرف چای همچنین متابولیسم را تحریک می کند و با تسریع پتانسیل چربی سوزی باعث افزایش وزن سالم می شود.
لیموترش، برگ نعناع، خیار
مواد لازم:
آب 4 عدد لیموترش (قسمت های پوست را حفظ کنید)
2 قاشق غذاخوری زنجبیل خام ورقه شده
برگ نعنا از 3 ساقه برگ نعنا (برگ ها را از ساقه جدا کنید)
½ یک خیار متوسط، به قطعات نازک برش داده شده است
3 فنجان یخ
طرز تهیه: در یک شیشه درب دار، برگ نعناع و خیار را مخلوط کنید. سپس یخ و آبلیمو را اضافه کنید و شیشه را با آب پر کنید (تا لبه آن).
محتوای آب و الکترولیت های موجود در خیار ممکن است به کاهش احتباس آب که باعث نفخ می شود کمک کند. نعناع همچنین به هضم غذا کمک می کند و لیموترش حاوی ویتامین C است که یک کوفاکتور برای تولید کلاژن است که خاصیت ضد پیری دارد.
آب کرفس پاور سبز
مواد لازم:
4 ساقه کرفس، به قطعات کوچک خرد شده
2 لیوان آب
1 عدد پارچه پنیر
دستورالعمل: اگر آبمیوه گیری ندارید که آب میوه را از فیبر جدا کند، ساقه های کرفس را با غذاساز یا مخلوط کن مخلوط کنید. پس از مخلوط شدن، کرفس خالص شده را از داخل یک پارچه پنیر متخلخل بگذرانید. سپس، آب فیبر جامد را در یک فنجان فشار دهید. اگر طعم آن خیلی قوی است، آب اضافی برای رقیق کردن دستور به آن اضافه کنید.
این یک ماده سم زدایی عالی است، زیرا محتوای آن حاوی آب بسیار بالایی است. کرفس همچنین حاوی سطوح بالایی از لوتئولین و آپیژنین، مواد ضدالتهابی و محافظت کننده عصبی است.
لیموی تازه، دانه فلفل کاین و عسل تازه
مواد لازم:
3 قاشق غذاخوری سرکه سیب (فیلتر نشده و پاستوریزه نشده)
آب 1 لیموی تازه
2-3 دانه فلفل کاین
1 قاشق غذاخوری عسل تازه
طرز تهیه: در یک شیشه 24 اونسی، سرکه سیب، آب لیموی تازه، عسل و فلفل کاین را اضافه کنید. با آب دلخواه خود پر کنید. درب را ببندید و تکان دهید تا عسل کاملا مخلوط شود.
هر دو لیمو و کاین به هضم غذا کمک می کنند و نفخ را از بین می برند. با این حال، کسانی که سابقه رفلاکس اسید دارند ممکن است به فلفل قرمز بسیار حساس باشند. در حالی که سرکه سیب فیلتر نشده یا پاستوریزه نشده ممکن است کدر به نظر برسد، حاوی باکتری اسید استیک است که توانایی تثبیت سطح قند و ارتقای سلامت کلی روده را دارد، همانطور که تحقیقات حیوانی نشان می دهد.