این شامهای گیاهی زیبا و آسان برای مواقعی که نمیخواهید ساعتها وقت خود را صرف گرم کردن آشپزخانه کنید، عالی هستند.
صادقانه بگویم، صرف زمان طولانی در آشپزخانه برای تهیه شام یکی از چیزهای مورد علاقه من است… اما زندگی پرمشغله است، بچهها از مدرسه به خانه میآیند یا گرسنه ماجراجویی میکنند، و گاهی اوقات حتی یک عاشق آشپزی آرام هم باید سریع چیزی را آماده کند. تابستان این موضوع را بیشتر آشکار میکند، زیرا گرم کردن خانه با کبابپز و مشعلهایی که تمام شب روشن هستند، هیچ لطفی در مصرف انرژی ندارد.
۱. کاسههای پلو با کینوا یا کوسکوس
در حالی که یکی از آنها غلات کامل سرشار از مواد مغذی است و دیگری پاستا، من بیشتر تمایل دارم که از غلات کامل – کینوا – استفاده کنم. (همچنین میتوان گل کلم برنجی را به کوسکوس اضافه کرد تا طعم آن را تقویت کند.) هر دو یک پایه سریع و دوستداشتنی برای تهیه یک وعده غذایی هستند. کینوا یا کوسکوس را بپزید، در کاسههای بزرگ قرار دهید و نخود، خیار، میوه خشک، آجیل، پنیر بز، دانههای انار و گشنیز را به آن اضافه کنید (یا لایه لایه). یا مانند عکس بالا به جنوب غربی بروید و ذرت، لوبیا، آووکادو، پیاز، گوجه فرنگی، گشنیز و کمی آبلیمو اضافه کنید.
۲. پاستا با گوجه فرنگی

این سس گوجه فرنگی بدون نیاز به پخت، بسیار ساده و بسیار خوشمزه است. به سادگی گوجه فرنگیها را خرد کنید، بگذارید ۱۵ دقیقه با روغن زیتون، کمی نمک و چند حبه سیر خرد شده به دو نیم، بماند تا طعم بگیرد. در همین حال، مقداری پاستا درست کنید، آبکش کنید و با مخلوط گوجه فرنگی و تمام آب آن مخلوط کنید، اگر تکههای بزرگ سیر خام باب میل شما نیست، سیر را بردارید. با نمک و فلفل مزه دار کنید، روی آن را با پنیر پارمزان، موزارلای تازه یا پنیر بز در صورت تمایل بپوشانید و با هر سبزی تازهای که در دسترس دارید تزئین کنید. ما این را با پاستای لوبیا درست میکنیم که طعم فوقالعادهای دارد؛ همچنین با رشته فرنگی کدو سبز خوشمزه است.
نکته حرفهای: برای کمی پیتزای بیشتر، با خرده نان کرهای یا نان تست تزئین کنید.
۳. پنیر و میوه
بچهها در تابستان اغلب این را درخواست میکنند، زیرا: پنیر و میوه. ما هر پنیری که داریم را جمع میکنیم، هر میوهای که دم دستمان است را ورقه ورقه میکنیم، آجیل، زیتون، کراکر سبوسدار، برگ کاهو، نان باگت و غیره اضافه میکنیم و همه را روی تختههای برش پهن میکنیم… سپس با دستهایمان آن را سوراخ میکنیم.
۴. پیتزاهای بداهه
درست کردن خمیر پیتزا سرگرمکننده است. خرید خمیر خام از قبل آماده شده از فروشگاه آسان است. استفاده از تورتیلا، نان مسطح، مافین انگلیسی، باگت، فوکاچا، چاباتا یا هر محصول آردی خوشطعمی که دارید آنقدر آسان است که احمقانه به نظر میرسد. نان بردارید، سس گوجهفرنگی (یا اگر گوجهفرنگی تازه ورقه شده دارید) اضافه کنید، پنیر اضافه کنید، مواد روی آن بریزید، سریع در فر قرار دهید و بخورید.
۵. پیکنیک از غذاهای مانده
خب، آیا این تقلب برای یک ایده شام است؟ شاید، اما به نام کاهش ضایعات مواد غذایی و یک شام واقعاً آسان، این کار طلا است. این کار را در شبهایی انجام دهید که باقیمانده بیش از یک وعده غذایی فضای یخچال را اشغال میکند. همه را کنار بگذارید، در صورت نیاز یک سالاد تازه اضافه کنید و شروع به جشن گرفتن کنید.
۶. نان تست با رویههای خلاقانه

۷. سالاد میوه
خنک، شیرین، با طراوت – سالاد میوه یک وعده غذایی تابستانی عالی است. برای پروتئین، ماست یونانی و آجیل اضافه کنید و روی آن را با شاخههای نعناع یا ریحان تازه تزئین کنید تا همه چیز زیبا شود.
۸. سوپ آووکادو
در گرمترین شبهای تابستان، این سوپ سرد و خامهای مانند هدیهای از خدایان و الههها است. این یک وعده غذایی غولپیکر میشود که میتوان به راحتی آن را کوچک کرد – یا یک شب در یخچال برای پیکنیک باقیمانده فردا گذاشت. من تورتیلاهای ذرت پخته شده ترد را با روغن زیتون آغشته میکنم و همه آن را با سس سالسا سرو میکنم.
مواد لازم:
۳ عدد آووکادو رسیده
۱ فنجان ماست یونانی
۲ فنجان آب سبزیجات (نه داغ)
هالوپینو، کم و بیش بسته به حرارت
نمک به میزان دلخواه
آبلیمو به میزان دلخواه
طرز تهیه: آووکادوها را هسته بگیرید و پوست بگیرید. آنها را با سایر مواد در مخلوطکن بریزید و پوره کنید تا یکدست شوند. در یخچال بگذارید تا خنک شوند. خیلی خوشمزه است.
۹. لازانیای کدو سبز
شاید کلمه “لازانیا” در توصیف این غذا کمی اغراقآمیز باشد، اما کدو حلوایی ناپلئونی هم خیلی تند به نظر نمیرسد. صرف نظر از این، این غذای خام، سنت تند و چسبناک را کنار گذاشته و آن را با این مواد جایگزین میکند: کدو سبز ورقه شده نازک (مخلوط شده در روغن زیتون با نمک و فلفل) به جای پاستا، به همراه گوجه فرنگی ورقه شده، پستو و پنیر ریکوتا. آن را شل و روستایی درست کنید و طعم لایههای تابستان را در بشقاب خود بچشید.
۱۰. کاسههای سالاد لوبیا

بچهها واقعاً عاشق کاسه هستند و ما دوست داریم همه مواد را بیرون بگذاریم و خودمان درست کنیم. برای شبهای گرم تابستان، یک کاسه لوبیای بخارپز ممکن است جذابیت زیادی نداشته باشد، بنابراین ما آن را بیشتر شبیه سالاد لوبیا با لوبیای سرد یا در دمای اتاق درست میکنیم. افزودنیهای مختلف میتوانند شامل موارد زیر باشند: برنج، پنیر، آووکادو/گواکامولی، کاهو/سبزیجات، سبزیجات خام، سبزیجات مانده، سالسا، ماست یونانی، خامه ترش، سبزیجات معطر و غیره.
۱۱. سالاد سینک آشپزخانه
کاسهای بردارید، سبزیجات معطر را اضافه کنید، روی آن را با تمام خوراکیهای مختلف موجود در یخچال که با هم جور در میآیند پر کنید – سبزیجات خرد شده مخلوط در ظرف ترد، تخم مرغ آب پز سفت، آجیل، میوه تازه، میوه خشک، لوبیا، آووکادو، سبزیجات معطر، هر چیز دیگری. با روغن زیتون و سرکه مخلوط کنید.
۱۲. سالاد تن ماهی مصنوعی
این سالاد همیشه ما را میترساند زیرا طعم آن بسیار شبیه سالاد تن ماهی واقعی است. انگار که عجیب و غریب است. نخود پخته را تقریباً له کنید (یا در غذاساز یا با چاقو یا قالب شیرینیپزی). مواد سالاد تن ماهی مورد علاقهتان را اضافه کنید. همین. من توصیه میکنم از سس کلاسیک با سس مایونز، مقدار زیادی کرفس، خیارشور، لیمو، نمک و فلفل استفاده کنید.
۱۳. پانزانلا

چه پانزانلای باشکوهی. این سالاد نان و گوجهفرنگی مثل بهترین ساندویچ تابستانی دنیاست که همه با هم مخلوط و در یک کاسه سرو میشود. در سادهترین حالت، مکعبهای نان یک روزه در روغن زیتون با مقداری سیر، نمک، ریحان خرد شده و یک دسته گوجهفرنگی خرد شده مخلوط میشوند – و اجازه میدهند به اندازه کافی بماند تا طعمها نفوذ کنند و نان نرم شود و در عین حال مقداری بافت را حفظ کند. خیلی خوب است. از آنجا به بعد، هر اتفاقی ممکن است بیفتد: پیاز، فلفل دلمهای، خیار، زیتون، پنیر، کپر و سرکه، همگی افزودنیهای محبوبی هستند. اگر به این روش تمایل دارید، مقداری موزارلای تازه یا پروتئین حیوانی اضافه کنید.
۱۴. سوپ تابستانی آرامپز
در حالی که آرامپز محبوب فصلهای سردتر است، میتوان آن را در فصلهای گرمتر نیز به کار برد. دستور پخت سوپهای دلچسب را با سوپهایی که شامل ستارههای تابستانی مانند ذرت، کدو سبز، بادمجان و گوجهفرنگی هستند، عوض کنید.
۱۵. کاسیو ای پپه
این غذای کلاسیک رومی بسیار ساده است. و خیلی خوشمزه. اساساً فقط پاستا، پنیر، روغن زیتون، نمک و مقدار زیادی فلفل است، اما جادو در روش پخت آن است. من مدتها قبل از اینکه بدانم چنین چیزی وجود دارد، آن را به عنوان یک جایگزین آسان ماکارونی و پنیر خانگی درست میکردم – به عبارت دیگر، میتواند مورد علاقه بچهها و بزرگسالان باشد. من دستور العملهایی برای آن دیدهام که چند روز طول میکشد، اما لزوماً اینطور نیست.
۱۶. هر چیزی با رویه تخم مرغ
که در آن تقریباً هر چیزی را برمیدارید، آن را در بشقاب قرار میدهید و روی آن یک تخم مرغ آبپز یا سرخ شده قرار میدهید. این یک روش عالی برای تزئین ریزوتوی باقی مانده، سیب زمینی پوره شده، کوسکوس، پاستا، پلو، سبزیجات کبابی، پوره سبزیجات و غیره است.
۱۷. سالاد تاکوی سالم
قبل از ظهور سالاد تاکوی چسبناک رستورانهای زنجیرهای که در یک کاسه بزرگ تورتیلا سرخشده قرار میگرفت، انبوهی از مادران در دهه ۱۹۷۰ نسخههای حومه شهر را که شامل چیپس تورتیلا، کاهوی کوهی، پنیر رنده شده، لوبیا قرمز، سالسا و سس فرانسوی بود، تهیه میکردند. خوشبختانه، یک حد وسط خوب بین این دو وجود دارد. از دوریتوهای افراطی صرف نظر کنید و چند چیپس تورتیلای سالم و خوب انتخاب کنید و با سبزیجات مورد علاقه و لوبیای کنسروی (یا لوبیای مانده از ابتدا) مخلوط کنید. از آنجا، اجازه دهید تخیل شما (و محتویات یخچال شما) راهنمای شما باشد: آووکادو، سیتان، پنیر رنده شده، گوجه فرنگی، پیاز، کلم، فلفل، زیتون، گشنیز، سینک آشپزخانه و غیره. آن را با کمی زیتون، لیموترش و مقداری سالسا مخلوط کنید تا طعم تند و تیزی داشته باشد.
۱۸. صبحانه ترکی
شام برای صبحانه، با یک تغییر. در سفر به یونان و ترکیه، عاشق مجموعه عجیب و غریب (از نظر من) مواد اولیهای که برای صبحانه ارائه میشد، شدم. اما فکر میکنم این هم یک وعده غذایی تابستانی باشکوه را رقم میزند. چیزی شبیه به این است: تخممرغ، زیتون، ترشی، پنیر فتا، گوجهفرنگی تازه، ماست چکیده ساده، عسل، نان، کره، کره، مربا و سسها، همه روی میز پخش میشوند. بشقابها را اضافه کنید، رویای دریای اژه را ببینید.
۱۹. سالاد مخصوص خانه شما
ما “سالاد خانگی” خودمان را داریم که هرگز از بین نمیرود، به عنوان یک غذای جانبی یا حتی یک وعده غذایی. ما معمولاً مواد لازم را در دسترس داریم و میتوانیم آن را در عرض چند دقیقه با هم مخلوط کنیم. داشتن یک وعده غذایی قابل اعتماد که در درجه اول سالم (اما کمی هم دلچسب) باشد، در خانه من یک نعمت نجاتبخش بوده است. مواد تشکیلدهندهی ما شامل موارد زیر است و در صورت نیاز میتوان مواد دیگری را به آن اضافه کرد: کاسنی فرنگی، گوجهفرنگی تازه، خیار، آووکادو، موزارلای تازه یا بوراتا، یک مشت بزرگ تخمه کدو حلوایی پوستکنده، و همه را با روغن زیتون، سرکه بالزامیک، پوست لیمو و نمک دریا مخلوط میکنیم. در تابستان، اضافه کردن میوههای هستهدار کبابی، طعم آن را بهتر میکند؛ در زمستان، کدو حلوایی کبابی اضافه میکنیم. شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما این کیمیاگری سالاد است که فراتر از اجزای آن است. سالاد خانگی خودتان را کشف کنید و ببینید چقدر شما را خوشحال خواهد کرد.
۲۰. تارت باقیمانده غذا
تارت باقیمانده غذا را ببینید. خلاصه کلام: باقیمانده غذا را به خمیر پای اضافه کنید، بپزید و بخورید. برای بخش «سریع»، میتوانید مقدار زیادی خمیر را به طور همزمان درست کنید و قسمتهایی را برای استفاده بعدی فریز کنید، از خمیر پفکی منجمد استفاده کنید، یا اگر با آرد راحت نیستید، از خمیر پای سالم آماده از فروشگاه استفاده کنید.
۲۱. سالاد کاپریس
این سالاد مثل سالاد خانگی است اما از هستهاش جدا شده: گوجهفرنگی تازه و موزارلا، روغن زیتون، کمی سرکه بالزامیک، کمی ریحان تازه و سلام، بهشت. یک پلوی غلات کامل یا نان غلات کامل دلچسب اضافه کنید و یک غذای تابستانی زیبا خواهید داشت.
۲۲. «کاپریس» میوهای
که در آن گوجهفرنگیهای تازه کاپریس کلاسیک را با میوه دیگری جایگزین میکنند. موزارلای تازه را تصور کنید که با هلو، زردآلو یا آلو ورقه شده، طالبی یا هندوانه لایه لایه شده است. بسیار سبک است، اما آنقدر خوشمزه و با طراوت است که برای آن روزهای واقعاً گرم که به سختی احساس غذا خوردن میکنید، عالی است.
۲۳. کاسه بلغور پنیر
آیا بلغور را دوست دارید؟ یا پولنتا؟ سپس با پختن یک قابلمه، هم زدن کمی پنیر و ریختن آن در کاسهها، آن را تابستانی کنید. بگذارید کمی خنک شود و سپس هر تعداد چیز تابستانی که دوست دارید روی آن اضافه کنید: راتاتویی خنک، سالسا، کاپوناتا، تاپناد، گوجه فرنگی تازه، ذرت تازه، کدو سبز خام، خیار با آووکادو، توفو یا هر پروتئین حیوانی که خوردنش برایتان مهم نیست.
۲۴. سالاد یونانی

اگر سالهاست که غذای همیشگیتان سالاد یونانی بوده، شاید مدتی است که آن را نخوردهاید – اما باید دوباره به سراغشان بروید. آن ترکیب ترد و جذاب از کاهوی رومی، پنیر فتا، گوجه فرنگی، خیار، پیاز، زیتون و پونه کوهی واقعاً بینظیر است.
۲۵. پنیر کبابی تزیین شده
قبلاً پنیر کبابی به معنای دو برش نان سفید نرم و یک برش پنیر تست شده بین آنها بود. اما ساندویچ پنیر کبابی قطعاً جا افتاده است. نانهای مقوی، حتی آنهایی که میوه و آجیل دارند را امتحان کنید؛ با اضافه کردن پنیر فتا، پنیر آبی، پنیر بری یا موارد دیگر، با پنیرها ماجراجویی کنید. گوجه فرنگی، آووکادو، ترشی شوید، سبزیجات ترشی، سالاد کلم، کیمچی، کلم ترش، سیب یا گلابی ورقه شده، چاتنی، سس مایونز تند یا هر ماده دیگری را اضافه کنید. آسمان حد و مرز است و یک ساندویچ بزرگ سریع و کثیف پر از شگفتیها و پنیر چسبناک، یک کشف است.
۲۶. نودل کلم و کنجد
این غذا زمانی به ذهنم رسید که با تضاد عجیبی از خواستهها مواجه بودم: نودل کنجدی سرد و سالاد کلم. نتیجه – نودل کنجدی با کلم ورقه شده نازک به جای نودل – هر دو نیاز را برآورده میکرد و از آن زمان به یکی از غذاهای اصلی آشپزخانه تابستانی تبدیل شده است. از سس نودل کنجدی مورد علاقه خود استفاده کنید و آن را به کلم رنده شده اضافه کنید – ما دوست داریم آووکادو، بادام زمینی اضافی و گشنیز اضافه کنیم. همچنین میتوانید توفو، تخم مرغ یا پروتئین مورد علاقه دیگری اضافه کنید.
۲۷. برگهای کاسنی و سس

در خانه من، تقریباً به طور کامل کراکرها را با برگهای کاسنی فرنگی جایگزین کردهایم. آنها قایق کوچک بینظیری برای جمع کردن چیزها و اضافه کردن یک لقمه ترد و یک سبزی اضافی به میان وعدهها و وعدههای غذایی هستند. بچههای من عاشق سالاد تخم مرغ هستند و برای کاسنی فرنگی درست شده است – من از تخم مرغهای شاد و سس مایونز روغن آووکادو با نمک دریا و مقدار زیادی پودر کاری استفاده میکنم. حمص هم اینجا عالی است. اگر میتوانید آن را با قاشق بردارید، میتوانید با برگها هم آن را میل کنید.
۲۸. ساندویچ سالاد
نمیتوانید بین سالاد یا ساندویچ یکی را انتخاب کنید؟ یک ساندویچ سالاد بخورید! این بهترین هر دو دنیاست. یک برش پهن و خوب از چیاباتا، باگت یا نان سبوسدار، نان تست بردارید و روی آن را با یک تکه بزرگ سبزیجات، کمی پنیر یا پنیر آجیلی بپوشانید و با روغن زیتون و لیمو تزئین کنید. حتی میتوانیم آن را سالویچ بنامیم.
۲۹. گاسپاچو
داستانی در مورد خوردن در هوای گرم بدون اشاره به سوپ گاسپاچوی سرد با گوجه فرنگی وجود نخواهد داشت. با این اوصاف، گاسپاچو آنقدر قابل پیشبینی است که ممکن است به مرز کسلکننده شدن برسد. اما نگران نباشید! چرا؟ به خاطر دستورهایی که میتوانید امتحان کنید، مانند گاسپاچوی انگور سبز و بادام و گاسپاچوی گیلاس تند با ریحان.
در نهایت، احتمالاً به تعداد آشپزهای آشپزخانههای سراسر جهان، شامهای سریع برای درست کردن وجود دارد. اما امیدواریم این شروع خوبی باشد.